PRO INVENT 2010

In perioada 16-19 martie 2010 s-a desfasurat la Cluj Napoca a-VIII-a editie a Salonului International al Cercetarii, Inovarii si inventicii, PRO INVENT. Cei peste 80 de participanti au prezentat peste 400 inventii brevetate, sau in curs de brevetare. La eveniment au participat universitati, institute de cercetare si persoane fizice  din Germania, Polonia, Italia, Rusia, Bulgaria, Grecia, Croatia, Ucraina, Iran, Republica Moldova si Romania. Presedintele onorific al juriului a fost pofesorul emerit dr. Jacobus Frederick de la Universitatea din Pretoria, Africa de Sud, iar presedinte rectorul UTCN Radu Munteanu.     sursa: Citynews - Mures

Lucrarile prezentate de fundatia PANCUANTIC: "Convertor electrocinetic", "Aparat pentru purificarea aerului" si "Aparat pentru descompunerea fumului", s-au bucurat deopotriva de interesul vizitatorilor si al juriului fiind premiate cu cele mai inalte distinctii.

A fost prima participare a Asociatiei JUSTIN CAPRA si Fundatiei PANCUANTIC, impreuna, la o expozitie internationala.

Ministerul Educatiei si Tineretului al Republicii Moldova a acordat fundatiei PANCUANTIC diploma de excelenta pentru sustinerea inventicii romanesti.

COPYRIGHT©2008-2019 Fundatia PANCUANTIC